Štír – Scorpio

Štír – Scorpio

Volejte na číslo:
906 70 01 02
 
Kód:
31
ŠTÍR sluneční znamení
Narození: 24.říjen – 22.listopad
Živel: voda
Vládce: Pluto, Mars
Kov: železo
Přednosti: houževnatost, síla vydržet
Slabiny: fanatismus, nerad dělá kompromisy
Volejte na číslo:
906 70 01 02
 
Kód:
31

Vládcem znamení je Planeta Mars.
Lidé narození ve znamení Štíra bývají obdařeni velkými duševními silami, které směřují ke zkoumání nepoznaného. Nezajímá je průměr, všednost, ale proniká do vnitra tajemství. Pokud Štír zachází se silami, kterými je vybaven, dobře, pomáhá ostatním, pomáhá najít jejich skryté zranění a odstranit je.

Štíři mají velmi jasné myšlení, bystrý úsudek a přesný odhad situace. Nemají jen dobrou paměť, ale mají i aktivní tvořivé myšlení, které se vyznačuje originalitou. Je v nich velká tvrdošíjnost, pokud hájí názory, ke kterým dospěli a vyplývá to z jejich oprávněné originality. Staří astrologové jim připisují genialitu, ale i méně schopností, uvádět své originální nápady ve skutek.

Jsou to lidé, kteří touží po uznání svých kvalit a je překvapivé, že se tito velmi chytří jedinci přátelí s lidmi, kteří jsou duševně na mnohem nižší úrovni než oni.Je-li někdo rovnocenný, tak je to pro ně výzva k boji. Podobně jako Beran je i Štír velkým bojovníkem. Jen s tím rozdílem, že Štír konflikty nevyhledává, bojuje jen když se musí bránit. Neúnavně se ženou za svým cíle, nebojí se překážek a umí vyčkávat. Nesnáší zbabělost a podlézavost.

Jejich povaha je dosti zvláštní. Na jedné straně překypují neobyčejnou dobrotou, jsou nesmírně laskaví a jsou schopni se zcela obětovat. Na druhé straně mohou být absolutně nesnášenliví a krutí. A obě stránky se u nich vyskytují většinou společně, takže je obtížné předem odhadnout co udělají.

Štíři se těší výjimečně dobrému zdraví a jsou velmi odolní, nejsou hypochondry. Šíři jsou velmi zábavní a oblíbeni ve společnosti. Jsou to přitažlivé osobnosti, vyzařují ze sebe velkou sexualitu a mají úspěch v lásce. Manželství je pro ně důležité, protože potřebují jistotu. Po bouřlivém milostném životě se většinou zřeknou erotiky a začnou projevovat sklony k mystice a meditacím. Jako jediné znamení Zvěrokruhu má dva symboly – buď je to klasický Štír nebo když se dá na cestu mystiky a poznávání svého vyššího Já, stává se nádherným duchovním Orlem.